SORBET TRUSKAWKOWY

Tak samo jak ja tęsknisz za słońcem i klimatem lata?
Postanowiłam stworzyć sobie jego pyszną namiastkę 

SORBET TRUSKAWKOWY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...

Składniki

  • 2/3 szklankiwody
  • ok 5 szklanek truskawek
  • ksylitol (wg uznania)

Sposób przygotowania

1

Rozpuść ksylitol (lub inny słodzik) w wodzie i pozostaw do wystygnięcia ( ja wstawiłam do lodówki, aby się całkowicie schłodziła mieszanka).

2

Oczyść truskawki i włóż do blendera.

3

Gdy syrop się schłodzi łączymy go z truskawkami dokładnie mieszając.

4

Przełóż puree truskawkowe do pojemnika i wstaw do zamrażalki na 3-4 godziny.

5

Po tym czasie przemieszaj dokładnie wszystko i pozostaw do zmrożenia.

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj