KREM RAFAELLO Z FASOLI

Nie ma chyba osoby, która nie lubi oprószonej kokosem pralinki. Dzisiaj przedstawiam krem, który jest lekki, puszysty, delikatny i smakuje niemal tak samo ( albo i lepiej, dla mnie osobiście orginał jest za słodki).

KREM RAFAELLO Z FASOLI

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 20
Czas przygotowania: 10 min + 20 min w lodówce

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 3 łyżki syropu daktylowego/miodu (nie wege)
  • 1,5 szklanki wiórek kokosowych
  • 0,5 szklanki mleka roślinnego
  • 50 g migdałów

Sposób przygotowania

1

Fasole odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą.

2

Dodajemy miód, mleko i wiórki kokosowe i wszystko razem miksujemy, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

3

Kroimy migdały na małe kawałeczki i dodajemy je do powstałej masy.

4

Przekładamy krem do słoiczka i wstawiamy na ok 20 min do lodówki, aby zgęstniał.

Makroskładniki

  • 160,62 Kalorie
  • 8,27g Węglowodany
  • 11,45g Tłuszcz
  • 3,68g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (ok 2 słoiczki) : 1606,21 kcal B: 36,87g T:114,59g W:82,79g // 1 porcja (1/10 całości kremu) : 160,62kcal B: 3,68g T:11,45g W: 8,27g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj