DESER RYŻOWY TYPU BELRISO

DESER RYŻOWY TYPU BELRISO

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 5
Czas przygotowania: 20 min

Składniki

  • 320 g (2 szklanki) ryżu
  • 1l ( 4 szklanki) mleka ryżowego lub innego
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 1,5 szklanki malin lub innych owoców

Sposób przygotowania

1

Ryż gotujemy w mleku, do momentu aż całe je wchłonie.

2

W między czasie wrzucamy maliny do rondelka i dodajemy dwie/trzy łyżki wody (ja miałam mrożone maliny, więc nie było takiej potrzeby).

3

Gdy maliny zaczną puszczać sok, słodzimy je ksylitolem. Pozostawiamy je na ogniu do momentu aż sok troszkę się zredukuje.

4

Ryż umieszczamy w słoiczku przekładając go malinami. Przygotowana porcja jest bardzo sycąca;)

Makroskładniki

  • 331,36 Kalorie
  • 72,42g Węglowodany
  • 1,17g Tłuszcz
  • 11,24g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (5 słoiczków) : 1656,8 kcal B: 56,2 g T: 8,58 g W: 362,10 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj