CANNELLONI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I ŁOSOSIEM

CANNELLONI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I ŁOSOSIEM

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 4
Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 600g szpinaku
  • 130g makaronu cannelloni
  • 300g łososia wędzonego na zimno
  • 130g sera feta
  • 110 ml śmietany 18%
  • 3 ząbk czosnku
  • 240g cebuli
  • 30gsera żółtego
  • 2 łyżki oleuj rzepakowego

Sposób przygotowania

1

Szpinak myjemy i kroimy na paski. Obieramy cebulę i drobno ją siekamy, czosnek rozgniatamy. Ser feta kroimy w kawałeczki. Na rozgrzany olej wrzucamy szpinak wraz z cebulą i czosnkiem, a następnie przykrywamy go. Gdy zobaczymy, że szpinak kurczy się dorzucamy ser, mieszamy i pozostawiamy jeszcze na ok 2 minuty. W tym czasie kroimy w kostkę łososia (ok 50g), którego mieszamy z gotowym farszem.

2

Makaron cannelloni wkładamy na chwilę (ok 3minut) do wrzącej wody, aby zmiękł. Następnie nadziewamy go przygotowaną masą i zawijamy w płaty łososia.

3

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy na nim nadziane makarony. Polewamy śmietaną (nie zakryje ona całych makaronów, więc dbamy o to, aby były nią lekko zwilżone) i posypuje startym żółtym serem. Całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do pieca nagrzanego do 160 stopni na 20 minut.

4

Nakładamy na talerz i delektujemy się smakiem.

Makroskładniki

  • 510,25 Kalorie
  • 33,92g Węglowodany
  • 26,42g Tłuszcz
  • 31,09g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (4 porcje) : 2041,90 kcal B: 124,38 g T: 105,68 g W: 135,68 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj