PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA CIECIERZYCĄ

PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA CIECIERZYCĄ

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 8
Czas przygotowania: 50 min

Składniki

  • 4 papryki
  • 200 g (3/4 puszki) ciecierzycy
  • 240 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 80 g (1 szt) marchewki
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 40 g sera żółtego
  • 140 g pomidorów
  • 1/4 łyżeczki kminku
  • 1/4 łyżeczki kolendry
  • szczytpta soli
  • 1 papryczka chili

Sposób przygotowania

1

Na rozgrzany olej rzepakowy wrzucamy posiekaną drobno cebulę i marchewkę, smażymy aż do zarumienienia. Przeciskamy przez praskę czosnek.

2

Pozostawiamy na wolnym ogniu na kilka minut (ok 3 ), następnie dodajemy ciecierzyce, posiekane pomidory i przyprawy (kminek, kolendra, sól) oraz posiekaną papryczkę chili. Pozostawiamy do zagotowania.

3

Papryki myjemy, kroimy na pół i usuwamy środek, a następnie faszerujemy ciecierzycą.

4

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączamy termoobieg).

Makroskładniki

  • 99,5 Kalorie
  • 6,8g Węglowodany
  • 5,76g Tłuszcz
  • 3,99g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (8 szt) : 796 kcal B: 31,92 g T: 46,08 g W: 54,40 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj