TRUSKAWKOWY DESER RYŻOWY

Kolejna odsłona deserku ryżowego, tym razem w wersji truskawkowej.

TRUSKAWKOWY DESER RYŻOWY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 2
Czas przygotowania: 10 min

Składniki

  • 200 g ryżu do risotto
  • 140 g truskawek
  • 600 ml mleka roślinnego (u mnie ryżowego)

Sposób przygotowania

1

Do gotującego się mleka wsypujemy ryż i pozostawiamy do momentu aż ryż będzie miękki i wchłonie mleko (ok 5 min), cały czas mieszając. Ryż przekładamy do blendera i miksujemy. Przekładamy do szklanek połowę ryżu.

2

Myjemy truskawki, usuwamy liście i przekładamy do blendera. Miksujemy. Masę przekładamy na ryż.

3

Układamy drugą warstwę ryżu i dekorujemy jedną całą truskawką.

Makroskładniki

  • 512,3 Kalorie
  • 109,79g Węglowodany
  • 4,06g Tłuszcz
  • 7,42g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (2 porcje) : 1024,60 kcal B: 14,85 g T: 8,12 g W: 219,59 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj