Rozgrzewamy piekarnik do 210 stopni. Kroimy bakłażana w kostki i przekładamy go na patelnie z rozgrzanym olejem, doprawiamy solą oraz pieprzem. Pozostawiamy na 5 min, co jakiś czas mieszając. Przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy do bakłażana. Pieczemy jeszcze przez 5-10 min, aż do zarumienienia bakłażana. Mieszankę przekładamy do blendera. Po zmiksowaniu pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie ciasto kroimy na prostokąty, zawijamy każdy bok na ok 1cm i zlepiamy je za pomocą wody. Nakładamy zmielonego bakłażana na ciasto. Kroimy cukinię, szparagi obieramy i umieszczamy na tarcie. Kwadraciki z sera feta dodajemy na górę. Wkładamy do pieca na 20 minut. Dip do tarty: Do jogurtu naturalnego dodaje czosnek i posiekaną bazylię. Doprawiam solą. Tartę podajemy z dipem jogurtowo-czosnkowym. Smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno. całość (4 porcje) : 1465,5 kcal B: 28,61 g T: 92,76 g W: 125,43 gTARTA Z BAKŁAŻANEM, SZPARAGAMI I CUKINIĄ
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
TARTA Z BAKŁAŻANEM, SZPARAGAMI I CUKINIĄ

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
366,37
Kalorie
31,35g
Węglowodany
23,19g
Tłuszcz
7,15g
Białko
Brak komentarzy