ZIELONA, LEKKA WAKACYJNA SAŁATKA

Kusi zarówno kolorem, aromatem i smakiem- idealny zdrowy, lekki, kolorowy zawrót głowy!

ZIELONA, LEKKA WAKACYJNA SAŁATKA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 2
Czas przygotowania: 10 min

Składniki

  • 25 g szpinaku
  • 25 g mieszanki sałat ( lodowa, rukola)
  • 75 g kukurydzy konserwowej
  • 50 g papryki czerwonej
  • 50 g papryki pomarańczowej
  • 75 g marchewki
  • 50 g nasion słonecznika
  • 40 g awokado
  • na dressing:
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 30 ml soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka syropu daktylowego
  • 15g liści bazyli

Sposób przygotowania

1

Umytą paprykę i obraną marchwekę kroimy w słupiki. Awokado kroimy na małe kosteczki. Szpinak i sałatę myjemy i lekko suszymy ręcznikiem papierowym. Dodajemy kukurydzę oraz słonecznik.

2

Przystępujemy do przygotowania dressingu. Wkładamy umyte liście bazyli do blendera, dodajemy olej rzepakowy, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, łyżkę miodu. Włączamy blender.

3

Sałatkę przed podaniem mieszamy i polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.

4

Smacznego 😉

Makroskładniki

  • 361,12 Kalorie
  • 15,93g Węglowodany
  • 29,54g Tłuszcz
  • 7,37g Błonnik

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (2 porcje) : 722,24 kcal B: 14,74 g T: 59,08 g W: 31,86 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj