LETNIE CIASTKO JAGLANO-ORKISZOWE

LETNIE CIASTKO JAGLANO-ORKISZOWE

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 6
Czas przygotowania: 10 min + kilka godzin w lodówce

Składniki

  • spód ciasta:
  • 120 ml mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
  • 80 g (prawie cała szklanka) płatków orkiszowych
  • 10 g (2 łyżeczki) kakao gorzkiego odtłuszczonego
  • 40 g wegańskiej odżywki białkowej czekoladowej
  • biała masa:
  • 375 ml (1,5 szklanki) mleka roślinnego ( u mnie ryżowe)
  • 220 g (2 szklanki) płatków jaglanych
  • 40 g orzechów włoskch
  • 40 g (pół szklanki) wiórek kokosowych
  • 1 łyżka ksylitolu
  • dekoracja:
  • 5 g wiórek kokosowych
  • 70 g malin
  • 25 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania

1

Rozpoczynam zrobienia spodu ciasta: wszystkie składniki wsadzam do blendera i mieszam ze sobą, tak aby masa była gęsta. Wykładam ją na blachę i formuję spód.

2

Płatki jaglane gotuje na mleko, aż do momentu gdy płatki wchłoną cały płyn.

3

Dodaje płatków kokosowych (zostawiam troszkę do posypania ciasta) i orzechów oraz ksylitol, a następnie wszystko mieszam.

4

Przekładam na uformowany spód ciasta. Posypuję wiórkami i dekoruje owocami.

5

Wkładam do lodówki na 2 godziny.

Makroskładniki

  • 350,94 Kalorie
  • 47,22g Węglowodany
  • 11,66g Tłuszcz
  • 13,04g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (6 porcji) : 2105,65 kcal B: 78,24 g T: 69,99 g W: 283,35 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj