WEGAŃSKIE LECZO

Posiada mało kalorii, dobrze smakuje- również odgrzewane. Zawsze robię go więcej i  w razie potrzeby mrożę, a gdy nie mam czasu gotować to zawsze jest pod ręką niezawodne leczo.

WEGAŃSKIE LECZO

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
Porcja: 16
Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 600 g papryki czerwonej
  • 600 g papryki zielonej
  • 400 g cukini
  • 50 g pora
  • 200 g cebuli
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka suszonej papryki wędzonej
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 ząbkiczosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 680 g passaty pomidorowej
  • 2łyżki oliwy
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzewam 2 łyżki oliwy. Kroję paprykę, cukinię, cebulę i przekładam je do garnka,pozostawiam aż do zeszklenia.

2

Dodaję czosnek i sypkie przyprawy

3

Zalewam bulionem i duszę przez ok 15 minut, a następnie dolewam passaty i zostawiam jeszcze na ogniu przez ok 10 minut.

4

Nakładam leczo do miseczek i posypuję je świeżym koperkiem.

Makroskładniki

  • 57,67 Kalorie
  • 7,89g Węglowodany
  • 2,14g Tłuszcz
  • 1,98g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (16 porcji) : 922,86 kcal B: 31,79 g T: 34,36 g W: 126,37 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj