ORZECHOWE BABECZKI Z 3 RODZAJÓW PŁATKÓW

Z miłości do babeczek stworzyłam kolejną ich odsłonę, tym razem w wersji orzechowej. Bez mąki, bez masła, bez cukru, zdrowe, pyszne i bardzo sycące, a do tego szybkie w przygotowaniu.


ORZECHOWE BABECZKI Z 3 RODZAJÓW PŁATKÓW

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 12
Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 120 g płatkow quinoa
  • 120 g płatkow jaglanych
  • 120 g płatkow owsianych bezglutenowych
  • 250 g orzechow włoskich
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 3 jaja
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka proszku do pieczenia bezglutenowego

Sposób przygotowania

1

Mieszam ze sobą płatki, ksylitol, kakao, żółtka jaj i posiekane orzechy (200g).

2

Białka jaj ubijam na sztywną pianę i dodaję do mieszanki babeczkowej.

3

Przekładam do sylikonowych form, dekoruję orzechami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 30 min. Cieszę się babeczkowym smakiem 😉

Makroskładniki

  • 281,25 Kalorie
  • 23g Węglowodany
  • 15,81g Tłuszcz
  • 9,32g Błonnik

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (12 babeczek) : 3307,90 kcal B: 111,85 g T: 189,80 g W: 276,05 g

[

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj