TARTA MALINOWA

Delikatny malinowy mus osadzony na wyrazistym ciężkim cieście z migdałów, płatków i śliwki tworzy doskonałą kompozycję smakową. Tarta jest dostosowana do diety niemal każdego: jest bezglutenowa, wegańska, nie zawiera cukru i glutenu.

TARTA MALINOWA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 9
Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 50 g migdałow
  • 50 g (ok 5szt) śliwki suszone
  • 50 g (ok 5szt) płatkow owsianych bezglutenowych
  • 50 g nerkowcow
  • 45 ml oleju kokosowego
  • 150 g malin
  • 200 g mleka kokosowego
  • 6 g ( 2 łyżeczki ) agaru/żelatyny
  • 21 g ( 4 łyżeczki ) ksylitolu

Sposób przygotowania

1

Migdały, śliwki, płatki owsiane mieszam, dodaje olej kokosowy i wszystko przekładam do blendera. Wylepiam spód tortownicy masą. Wstawiam ją na 15 minut do pieca rozgrzanego do 180 stopni.

2

W czasie, gdy piecze się spód miksuje nerkowe, mleko kokosowe, maliny (zostawiam kilka do dekoracji), ksylitol i agar/żelatynę. W wypadku gdy robię wersję wegańską masę przekładam do garnka i podgrzewam, aby agar się rozpuścił i związał nam składniki. Jeżeli używam żelatyny to pomijam tę czynność. Gotową mieszankę wylewam na upieczony spód i wkładam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekoruje ciasto malinami.

Makroskładniki

  • 214,55 Kalorie
  • 15,30g Węglowodany
  • 15,19g Tłuszcz
  • 4,09g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (9 kawałków) : 1930,96 kcal B: 36,84 g T: 136,78 g W: 137,78 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj