BATONIK A’LA BOUNTY

Delikatne kokosowe wnętrze oblane gęstą czekoladą o wysokiej zawartości kakao to rozkosz dla każdego podniebienia, a szczególnie dla fanów kokosowego smaku, do których ja ewidentnie się zaliczam. Baton a’la Bounty- smak raju 😉

BATONIK A’LA BOUNTY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Porcja: 9
Czas przygotowania: 10 min + 1h w lodowce

Składniki

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 20 g (2 płaskie łyżki) nasion chia
  • 21 g (3 łyżeczki) ksylitolu
  • 50 g gorzkiej czekolady 80%

Sposób przygotowania

1

Mleko kokosowe mieszamy z wiórkami kokosowymi, ksylitolem i nasionami chia. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

2

Gdy masa stwardnieje wyciągamy ją z lodówki i dzielimy ją na 9 porcji, z których lepimy batoniki.

3

Ponownie wsadzamy do lodówki na około godzinę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę (żeby była bardziej lejąca się można dodać odrobinę wody, mleka kokosowego lub innego roślinnego), którą polewamy batoniki.

4

Gdy czekolada zastygnie rozkoszujemy się ich smakiem.

Makroskładniki

  • 160,9 Kalorie
  • 6,77g Węglowodany
  • 13,46g Tłuszcz
  • 2,12g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (9 kawałków) : 1448,10 kcal B: 19,15 g T: 121,20 g W: 60,93 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj