ZIMOWY, CZEKOLADOWY PEELING CUKROWY

Jesienią poświęcam znacznie więcej czasu na pielęgnacje skóry niż latem. Sprzyja temu to, że więcej czasu spędzam w domu z racji tego, iż pogoda nie zachęca do wyjścia na zewnątrz a ponadto moja skóra potrzebuje dodatkowego nawilżenia. Cukru w swojej kuchni nie używam dlatego też wybrałam się na zakupy. Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy brałam go do koszyka ze sklepowej półki. Oczywiście nie kupiłam go po to, aby go zjeść, 
a dlatego iż jest to główny składnik mojego peelingu.

Peeling jest naturalny i składa się zaledwie z kilku składników. Sprawdza się idealnie! Po takim zabiegu moja skóra jest oczyszczona, odżywiona i niesamowicie gładka. Dodatkowo pachnie czekoladą.

Jak przygotować taki peeling? 

Składniki:
*do przygotowanie jednego słoiczka

  • brązowy cukier                                130 g ( trochę więcej niż pół szklanki)
  • kakao                                                     8 g (2 łyżeczki)
  • cynamon                                               4 g (1 łyżeczka)
  • olej kokosowy                                    15 g (1 kopiata łyżka)
  • olej z orzechów archaidowych       15 ml (1 łyżka)

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszam ze sobą i zamykam w słoiczku. Peeling można przechowywać w szczelnym pojemniku około 3 tygodni.

Słodki peeling może być idealnym prezentem dla najbliższych 

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj