WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE CIASTECZKA MAKOWE

Gdy Szymon wchodzi do kuchni, to wiem, że zaraz powstanie coś pysznego. Tak było i tym razem- kruche idealne do ciepłej herbaty ciasteczka makowe okazały się być przepyszne 😉 Dodatkowo są wegańskie i bezglutenowe.

WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE CIASTECZKA MAKOWE

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 43
Czas przygotowania: 40 min

Składniki

  • 100 g maku niebieskirgo
  • 130 g mąki ryżowej
  • 130 ml mleczka kokosowego
  • 30 ml syropu z daktyli
  • 90 ml oleju rzepakowy

Sposób przygotowania

1

Mak i mąkę przekładam do robota kuchennego. Dodaję mleczko kokosowe, olej rzepakowy i syrop z daktyli. Pozwalam robotowi mieszać. Powstałą masę formuję i rozcieram wałkiem do ciasta.

2

Za pomocą foremek wykrawam z ciasta kształty.

3

Wkładam do nagrzanego pieca do 160 stopni na około 25 minut.

Makroskładniki

  • 48,53 Kalorie
  • 7,45g Węglowodany
  • 3,56g Tłuszcz
  • 0,73g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (43 ciastka) : 2087,04 kcal B: 31,39 g T: 153,30 g W: 128,67 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj