CIASTECZKA JAGLANE

Wszyscy dzisiaj jedzą pączki pełne cukru i smażone na głębokim oleju, a ja jem przepyszne ciasteczka jaglane, do których piję ciepłą herbatę. Ciasteczka są niezwykle proste, zrobione są tylko z 4 składników i bardzo szybkie w wykonaniu. Wystarczy ugotować kasze, zblendować ją i upiec. Są kruche i można je przechowywać przez kilka dni w słoiczku, niestety u nas w domu jest to bardzo trudne do wykonania, bo ciasteczka momentalnie znikają. Kto się na jedno skusi?

CIASTECZKA JAGLANE

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 18
Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 45 g (pół szklanki) wiórek kokosowych
  • 40 g ( 4 łyżki) nasion słonecznika
  • 42 g (3 łyżki) ksylitolu

Sposób przygotowania

1

Kaszę jaglaną gotuję. Dodaję wiórki kokosowe, ksylitol i blenduję masę. Formuję ciasteczka, które posypuje słonecznikiem i leciutko ręką przygniatam.

2

Ciasteczka wkładam na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Aby się ładnie zarumieniły włączam piekarnik na termoobieg

3

i trzymam w piecu jeszcze okołu 5 minut.

4

Makroskładniki

  • 72,69 Kalorie
  • 9,97g Węglowodany
  • 3,06g Tłuszcz
  • 1,88g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość ( 18 sztuk ) : 1308,45 kcal B: 34,00 g T: 55,15 g W: 179,62 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj