PASTA Z ZIELONYCH OLIWEK

Inspirując się kuchnią śródziemnomorską stworzyłam ostatnio pastę z zielonych oliwek. Moi imprezowi goście chętnie zjadają ją na chrupiących świeżych grzankach, co przedstawiam jako rekomendację jakości  Wyrazista w smaku, a przede wszystkim naturalna pasta jest wspaniałym dodatkiem do pieczywa, sałatek, mięs czy też makaronu.

PASTA Z ZIELONYCH OLIWEK

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
Porcja: 22
Czas przygotowania: 5 min

Składniki

  • 200 g oliwek zielonych
  • 60 g pomidorów suszonych w zalewie
  • 40 g papryki czerwonej
  • 15 g ( 1,5 łyżki ) ziarnen słonecznika
  • 3 g ( 1 łyżeczka ) ziół prowansalskich
  • 1 g ( 0,5 łyżeczki ) pieprzu

Sposób przygotowania

1

Przekładam oliwki do blendera (zostawiam ok 6 sztuk), dodaję suszone pomidory, połowę papryki (20 g), zioła prowansalskie i pieprz. Wszystko blenduję.

2

Drobno siekam pozostałą paprykę i oliwki.

3

Do powstałej pasty dodaję paprykę i ziarna słonecznika.

4

Wszystko mieszam. Przekładam do słoiczka.

Makroskładniki

  • 30,78 Kalorie
  • 2,62g Węglowodany
  • 2.62g Tłuszcz
  • 0,58g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

1 porcja (1 łyżeczka) : 30,78 kcal B: 0,58 g T: 1,03 g W: 2,62 g całość ( 22 łyżeczki ) : 677,20 kcal B: 12,97 g T: 22,66 g W: 57,78 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj