Orzechy i migdały mielimy na proszek. Daktyle i rodzynki blendujemy – jeżeli sprzęt ma problem ze zmiksowaniem dodajemy ok 2 łyżek wody. Wszystko razem łączymy i dodajemy 2 łyżeczki kakao. Zagniatamy ciasto i dzielimy na kawałki, z których formujemy batoniki ( do wygładzenia boków najlepiej użyć noża – masa jest kleista więc dobrze współpracuje). Układamy batoniki na folii spożywczej i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. całość (15 batonów) : 2191,15 kcal B: 44,40 g T: 133,05 g W: 210,17 gBATON BAKALIOWY
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
BATON BAKALIOWY

1
2
3
146,07
Kalorie
14,01g
Węglowodany
8,87g
Tłuszcz
2,96g
Białko
Brak komentarzy