ZIELONE WEGAŃSKIE LODY Z MATCHĄ

LODY! LODY! LODY DLA OCHŁODY!
To jedna z tych rzeczy, których nie potrafię sobie odmówić szczególnie gdy temperatura sięga wysoko na termometrze. Jednak te sklepowe o ile są dobre w smaku to już na pewno nie mają w sobie niczego dobrego, co byłoby dobre dla naszego organizmu. Wtedy biorę sprawy w swoje ręce i tworzę własne. Tym razem powstały lody z matchą na bazie mleka kokosowego. Wegańskie, bez cukru, laktozy, konserwantów, a do tego łatwe w przygotowaniu.


ZIELONE WEGAŃSKIE LODY Z MATCHĄ

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 11
Czas przygotowania: 10 min + kilka godzin w zamrażalce

Składniki

  • 625 ml (1,5 puszki) mleka kokosowego
  • 1 laska wanil
  • 1 łyżeczka matchy
  • 15 listkow listków mięty
  • 20 g czekolady wegańskiej
  • 40 g wiórek kokosowych
  • 30g (3 łyżki) erytrytolu

Sposób przygotowania

1

Mleko kokosowe mieszam w robocie planetarnym tak aby było gęste i kremowe.

2

Dodaję wanilię, matchę, pokruszoną czekoladę i wiórki kokosowe. Wszystko razem mieszam.

3

Listki wanilii blenduję z odrobiną wody tak aby ich faktura była praktycznie niewyczuwalna, a dodawały jedynie delikatnego posmaku i aromatu.

4

Wlewam miętową mieszankę i dokładnie całość mieszam. Przelewam do metalowego pojemnika i wstawiam do zamrażalki na kilka godzin.

Makroskładniki

  • 109,32 Kalorie
  • 5,41g Węglowodany
  • 10,62g Tłuszcz
  • 1,21g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (11 gałek) : 1202,52 kcal B: 13,34 g T: 116,91 g W: 59,53 g

ZIELONE WEGAŃSKIE LODY Z MATCHĄ

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 11
Czas przygotowania: 10 min + kilka godzin w zamrażalce

Składniki

  • 625 ml (1,5 puszki) mleka kokosowego
  • 1 laska wanil
  • 1 łyżeczka matchy
  • 15 listkow listków mięty
  • 20 g czekolady wegańskiej
  • 40 g wiórek kokosowych
  • 30g (3 łyżki) erytrytolu

Sposób przygotowania

1

Mleko kokosowe mieszam w robocie planetarnym tak aby było gęste i kremowe.

2

Dodaję wanilię, matchę, pokruszoną czekoladę i wiórki kokosowe. Wszystko razem mieszam.

3

Listki wanilii blenduję z odrobiną wody tak aby ich faktura była praktycznie niewyczuwalna, a dodawały jedynie delikatnego posmaku i aromatu.

4

Wlewam miętową mieszankę i dokładnie całość mieszam. Przelewam do metalowego pojemnika i wstawiam do zamrażalki na kilka godzin.

Makroskładniki

  • 109,32 Kalorie
  • 5,41g Węglowodany
  • 10,62g Tłuszcz
  • 1,21g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (11 gałek) : 1202,52 kcal B: 13,34 g T: 116,91 g W: 59,53 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj