JOGURT WIŚNIOWY W SŁOICZKU

Delikatny, kremowy, lekko kwaskowaty. Idealnie nadaje się na śniadanie, które można wziąć ze sobą do pracy lub szkoły. Pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje, Nasiona chia sprawiają, że nie ma on jednolitej fakturze, co sprawia, że zjedzenie go jest jeszcze ciekawszym doświadczeniem smakowym. A co najważniejsze jest zdecydowanie zdrowszy od jogurtów, które znajdują się na sklepowych półach.

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 3
Czas przygotowania: 10 min

Składniki

  • 230 g mrożnych wiśni
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 8 g (1 łyżka) erytrytolu
  • 30 g (3 łyżki) nasion chia
  • 9 świeżych wiśni
  • 90 g (9 łyżek) płatki owsiane bezglutenowe

Sposób przygotowania

1

Mrożone wiśnie blenduję, 1/3 całości przekładam na dno do słoiczka.

2

Jogurt naturalny (300g) mieszam z nasionami chia i układam kolejną warstwę.

3

Pozostałą cześć wiśni blenduję z pozostałym jogurtem (300g) jogurtem i łyżką erytrtyolu.

4

Wkładam do lodówki na godzinę.

5

Przed podaniem posypuję płatkami owsianymi, po 3 łyżki na jedną porcję.

Makroskładniki

  • 312,57 Kalorie
  • 19,84g Węglowodany
  • 9,76g Tłuszcz
  • 14,37g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (3 słoiki) : 937,72 kcal W: 59,53 g T: 29,39 g B: 43,15 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj