CIASTKO KOKOSOWE NA WAFLU RYŻOWYM

Mój dzisiejszy deser nie należy do tych najmniej kalorycznych, ale przecież człowiek od czasu do czasu może sobie pozwolić na takie pyszności, tym bardziej gdy mają one kokosowy smak, który ja tak bardzo uwielbiam.


CIASTKO KOKOSOWE NA WAFLU RYŻOWYM

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 4
Czas przygotowania: 10 min +2 h w lodówce

Składniki

  • 140 g mleczks kokosowego light (gęsta część)
  • 190 g jogurtu naturalny 0,1%
  • 70 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżk imąki amarantusowej
  • 5 wafli ryżowych naturalnych
  • 10 g płatków migdałowych
  • 7 g (6szt) migdałów
  • opcjonalnie: miód, ksylitol, stewia (nie wliczone w makro)

Sposób przygotowania

1

Mleczko kokosowe ubijam na sztywną pianę.

2

Dodaję jogurt, wiórki kokosowe (troszkę zostawiam do dekoracji), mąkę (lub coś innego co zagęści masę) i rozgnieciony wafel ryżowy. Wszystko mieszam na gładką masę, a gdy taką uzyskam dosypujemy płatków migdałowych.

3

Na dno formy układam wafle ryżowe ( u mnie to małe formy cukiernicze w kształcie kwadrata), przekładam masę na wafle, posypuję wiórkami kokosowymi i dekoruję migdałami.

4

Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Makroskładniki

  • 303,60 Kalorie
  • 18,84g Węglowodany
  • 20,82g Tłuszcz
  • 6,95g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (4 szt) : 1214,43 kcal B: 27,83 g T: 83,31 g W: 75,36 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj