Sezon na porzeczki! Mama przywiozła całe wiadra porzeczek od babci i trzeba było z nimi coś zrobić. Przyznam szczerze, że do tego owocu od zawsze podchodziłam sceptycznie, nie dość że trzeba dokładanie obrać porzeczki z gałązek to jeszcze są dość kwaskowate. Jednak zmieniły mi się chyba smaki (ba, na pewno) i teraz mi smakują ;). Połączyłam je z pomarańczą i mrożonymi wiśniami- wyszła pyszna owocowa mieszanka, która tworzy ciekawy i niejednolity smak koktajlu: słodkawo-kwaskowaty. Bardzo mi smakował!

Porzeczki dokładnie obieram z gałązek i myję. Pomarańczę obieram i dzielę na fragmenty. Przekładam do blendera,dodaję mrożone wiśnie i erytrtyol. Po zblendowania dodaję wodę i kostki lodu i jeszcze raz blenduję, tak aby lód się skruszył. Przed podaniem dodaję nasiona chia i mieszam łyżeczką. całość (3 butelki) : 329,11 kcal B: 10,68 g T: 10,58 g W: 85,40 g
PORZECZKOWY KOKTAJL
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy