ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM

To jeden z tych przepisów, kiedy nie mam czasu zrobić obiadu, a chcę zjeść coś lekkiego i smacznego. Przepis jest banalnie prosty w wykonaniu i nie może się nie udać. Bardzo lubię takie obiady na słodko łączyć z mocną herbatą, szczególnie jesienną porą 😉 Wypróbujcie sami

ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 1
Czas przygotowania: 35

Składniki

  • 50 g (100g po ugotowaniu) ryżu
  • 150 g jabłka
  • 60 gmleka kokosowego
  • 40 g (1 łyżka) masła orzechowego Primavika
  • 15 g (1 łyżka) ksylitolu/ innego słodzika
  • 5 g (pół łyżeczki) cynamonu

Sposób przygotowania

1

Ryż gotuję w wodzie według wskazówek na opakowaniu.

2

Przelewam go zimną wodą i mieszam z mlekiem kokosowym, masłem orzechowym, ksylitolem i startym jabłkiem (100g).

3

Przekładam do formy, dekoruję jabłkiem pociętym na cieńskie plasterki.

4

Posypuję odrobiną cynamonu. Całość wstawiam do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut.

Makroskładniki

  • 670,50 Kalorie
  • 78,30g Węglowodany
  • 35,00g Tłuszcz
  • 16,30g Białko

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj