NAJLEPSZA FRITTATA

Dobra alternatywa dla typowej jajecznicy w nieco zbogaconej wersji. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest na prawdę zdumiewający. Pyszną i zaspakajającą na długo głód fritattę z pewnością pokocha Wasza rodzina.

NAJLEPSZA FRITTATA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 6
Czas przygotowania: 65 min

Składniki

  • 6 jajek
  • 100g cebuli
  • 145g czerwonej papryki
  • 70 g boczeku parzonego
  • 150g sera żółtego
  • 250g mozzarelli
  • 90g zielonego groszku
  • garść bazylii

Sposób przygotowania

1

Kroję boczek i podsmażam go na ciepłej patelni, aż do momentu gdy puści tłuszcz.

2

Dodaję posiekaną cebulę i paprykę oraz groszek – całość podsmażam na patelni przez kilka minut.

3

Dodaję pokrojoną mozzarellę i bazylię.

4

Roztrzepuję jajka i wlewam je na patelnię, a następnie posypuję startym żółtym serem.

5

Całość podsmażam przez 2 minuty na ogniu

6

Wsadzam do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 45 minut.

Makroskładniki

  • 323,41 Kalorie
  • 3,58g Węglowodany
  • 20,88g Tłuszcz
  • 23,83g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (6 porcji) : 1940,50 kcal W: 21,50 g T: 125,30 g B: 143,90 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj