GULASZ Z CIECIERZYCY

Najbardziej znana jest z humusów i falafeli. Ja z niej robiłam już różne cuda (ciecornicakotletychrupkifarsz do warzyw, czy bakłażana zapiekanego z cieciorką). Dziś przyszedł czas na gulasz, którego będzie bohaterem.  Ma ona niski indeks glikemiczny i jest świetnym źródłem białka. Danie szybkie i smaczne 

GULASZ Z CIECIERZYCY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
sokzycia/pl Porcja: 25
Czas przygotowania: 3

Składniki

  • 250g ugotowanej ciecierzycy
  • 300g pomidorów
  • 120g ogórki kiszone
  • 100g cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 4g majeranku
  • 4g oregano
  • 15ml oliwy
  • 150ml wody

Sposób przygotowania

1

Cebulę obram, siekam i podsmażam na łyżce oliwy do zeszklenia.

2

Dodaję ciecierzycę, pomidory pokrojone w kostkę, dolewam wody.

3

Siekam ogórek i wrzucam go do garnka.

4

Dodaję przyprawy i rozgniatam ząbek czosnku.

5

Całość gotuję 20 minut.

Makroskładniki

  • 139,53 Kalorie
  • 13,50g Węglowodany
  • 5,93g Tłuszcz
  • 5,36g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (3 porcje) : 418,60 kcal B: 16,10 g T: 17,80 g W: 40,50 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj