WEGAŃSKIE PAŁECZKI YIN YANG

“Są pyszne”, “bardzo dobre”, “genialne”,”dziewczyna wymiata z tymi paluszkami” – to tylko kilka z opinii ludzi, którzy przyjechali na festiwal jogi w Wierchomli. Pałeczki Yin Yang znikły ze stołu w zaskakującym tempie, a puste talerze to dla mnie największy komplement. Nawet nie wiecie jak zrobiło mi się miło. Dla wszystkim wegańskich miłośników jogi, ale również dla wszystkich którzy cenią sobie dobry, zdrowy produkt podaję przepis na pyszne orzechowo-migdałowe pałeczki oblane czekoladą, które mimo posiadania niskiej zawartości cukrów są doskonale zbalansowane, a ich wenętrzne yin i yang mogłoby wzbudzić podziw samego Konfucjusza, który z uznaniem uniósł by brew i pogłaskał bujną brodę. Takie są dobre!

WEGAŃSKIE PAŁECZKI YIN YANG

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 10
Czas przygotowania: 1h

Składniki

  • 110 g prażonego masła z nerkowców Primavika.
  • 110 g prażonego masła migdałowego Primavika
  • 5 g preparowanej kaszy jaglanej
  • 20 g waniliowej wegańskiej odżywki białkowej
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 60 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

1

Masło z nerkowców przekładam do miseczki i dokładnie rozcieram je z waniliową odżywką białkową, a następnie dodaję preparowaną kasz jaglaną. Przekładam je na małą blaszkę i ugniatam.

2

Następnie masło z migdałów mieszam z syropem klonowym i nakładam na blaszkę, dbając o to aby dwie warstwy były równo na sobie.

3

Wkładam do zamrażalnika na ok 30 minut.

4

Roztapiam gorzką czekoladę w kąpieli wodnej. Zanurzam w niej zmrożone batoniki, a następnie znowu wkładam do zamrażalki na 15 minut. Po tym czasie batoniki są gotowe do jedzenia.

Makroskładniki

  • 18,62 Kalorie
  • 7,75g Węglowodany
  • 13,86g Tłuszcz
  • 5,86g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (10 porcji) : 1806,20 kcal B: 58,6 g T: 138,6 g W: 77,50 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj