JOGURTOWE PANCAKES

Chyba nie ma nikogo, kto nie lubi pancakes! Szybko się je przygotowuje i nie potrzeba dużych umiejętności kulinarnych, bo zawsze wychodzą. Puszyste, bezglutenowe, idealne na śniadanie, a do tego mięciutkie i pyszne.

JOGURTOWE PANCAKES

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
sokzycia.pl
Czas przygotowania: 17 min

Składniki

  • 160 g płatków owsianych
  • 70g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 200g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

1

Płatki owsiane mielę na drobno. Dodaję pozostałe sypkie składniki: mąkę ryżową, cynamon i sól.

2

W osobnej misce mieszam jogurt grecki z jajkami, a następnie łącze z suchymi składnikami i dokładnie mieszam.

3

Naleśniki smażę na niewielkiej ilości oliwy w okręgach cukierniczych (bez nich też wychodzą pyszne, choć nie są tak równiutkie).

4

Podaję z ulubionymi dodatkami

Makroskładniki

  • 625,95 Kalorie
  • 75,98g Węglowodany
  • 21,95g Tłuszcz
  • 25,1g Błonnik

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

Makroskładniki podane na porcje (4 naleśniki) bez dodatków. 1 naleśnik : 156,48 kcal B: 6,27 g T: 5,48 g W: 18,98 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj