ZUPA SZPARAGOWA

Kremowa, aromatyczna, łagodna w smaku, niesamowicie sycąca i szybka w przygotowaniu.

ZUPA SZPARAGOWA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 2

Składniki

  • 500 g szparagów
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 30 ml oliwy (2 łyżki)
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu

Sposób przygotowania

1

Szparagi myję, odcinam zdrewniałą końcówkę (3-5 cm). Kroję na kawałki ok 2 cm. Podsmażam na rozgrzanej oliwie przez ok 3-4 minuty.

2

Zalewam bulionem warzywnym, daje im pogotować się ok 10 minut, co jakiś czas mieszając.

3

Dodaję czosnek i przyprawy oraz zalewam mleczkiem kokosowym.

4

Całość zostawiam na ogniu ok 7 minut.

5

Całość blenduję (zostawiam po 1 szparagu do ozdoby).

6

Przed podaniem posypuję kilkoma rozgniecionymi orzeszkami arachidowymi solonymi.

Makroskładniki

  • 390,75 Kalorie
  • 7,45g Węglowodany
  • 35,05g Tłuszcz
  • 7,7g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

z całości wychodzą 2 duże miseczki całość 781,5 kcal B:15,4g , W: 14,9 T: 70,1

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj