Zielone, okrągłe, dobrze nadające się do tortilli. Świetnie smakują ze świeżymi warzywami, które nadają lekkości i świeżości, a kotlecik chrupkości.
Szpinak myję i smażę na 1 łyżce oliwy ok 3 minut. Amarantus gotuję przez ok 15 minut w proporcjach 1:2 (amarantus : woda) Blenduję ciecierzycę i szpinak. Dodaję posiekaną cebulę, tofu pokrojone na małe kawałeczki i amarantus. Dosypuję przyprawy i mąki i wszystko mieszam. Formuję kuleczki, które spłaszczam i obtaczam w panierze z ciecierzycy. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 25-30 min. całość (25szt): 1910,6kcal B: 98,5g W: 261,7g T: 33,5g SZPINAKOWE VEGE FALAFELE
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy