BEZGLUTENOWE KETO GOFRY

Uwielbiam je! Pod każdą postacią, ale ta jest wyjątkowo fajna, bo nie zawiera glutenu. Gofry są chrupiące i nic nie przywiera do gofrownicy, chociaż ja mam jedną z tańszych i przy tradycyjnych przepisach zawodzi (połowę ciasta zostaje przeklejone w urządzeniu).

Gofry sprawdzają się zarówno na wytrawnie, jak i słodko. Do wersji na słodko dodałam minimalnie erytrytolu ( pół łyżeczki), robiłam też wersję z odrobiną cynamonu, wyszła ciekawa kombinacja.

BEZGLUTENOWE KETO GOFRY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 2

Składniki

  • 45 g (3 kopiaste łyżki) mąki migdałowej
  • 2 jajka
  • 5 ml ( 1 łyżeczka) oliwy

Sposób przygotowania

1

Mąkę mieszamy z lekko roztrzepanym jajkiem (całym).

2

Natłuszczamy gofrownicę ( ja miałam oliwę w spray).

3

Zamykamy gofrownicę i czekamy kilka minut (ok 3-4 minut) - zależy od mocny i jakości gofrownicy.

Makroskładniki

  • 260,5 Kalorie
  • 1,55g Węglowodany
  • 20,7g Tłuszcz
  • 12,2g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

521,0kcal B:24,4g W:3,1g T:41,4g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj