RÓŻOWE CIASTO Z RABARBAREM (VEGE I BEZGLUTENOWE)

To ciasto rabarbarowe jest inne niż wszystkie, bo ie jest to klasyczna tarta, czy ciasto drożdżowe. Jest to wersja w stylu brownie, ciężka, mokra, a zarazem ciekawa smakowo.

RÓŻOWE CIASTO Z RABARBAREM (VEGE I BEZGLUTENOWE)

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 11

Składniki

  • 150 g mąki owsianej
  • 100 g mąki migdałowej
  • 10 g proszku do pieczenia bg
  • 3 g soli
  • 60 ml oleju kokosowego
  • 200 ml mleka kokoswego light
  • 50 g erytrytolu lub innego słodzika
  • 30 g sproszkowanych jagód goji
  • 200 g rabarbaru
  • 30 ml syropu klonowego
  • 4 g suszonego imbiru

Sposób przygotowania

1

Suche składniki mieszam ze sobą ( mąka owsiana, mąka migdałowa, proszek do pieczenia, sproszkowane jagody goji, erytrytol, imbir)

2

More składniki mieszam ze sobą (olej kokosowy, mleko kokosowe, syrop klonowy)

3

Suche składniki łącze z mokrymi i dokładnie mieszam.

4

Rabarbar myję i kroję na ok 1 cm paseczki ( nie obieram, nie podsmażam) i dodaję do mieszanki.

5

Piekę w poekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 60 minut.

Makroskładniki

  • 180,16 Kalorie
  • 15,18g Węglowodany
  • 12,47g Tłuszcz
  • 3,83g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

Forma na zdjęciu średnicę 12 cm. Z podanych składników wyszła 1 forma i 5 babeczek. całość (11 porcji) : 1981,8kcal B:42,2 W:167,0 T:137,2

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj