Zielona jest trawa, zielony jest Shrek, zielone są i moje dzisiejsze gofry ;D
To chyba. najbardziej zielone gofry na świecie, a na pewno w moim życiu kulinarnym.
Intensywnie zielone, bezglutenowe. Zazwyczaj nawet gdy zrobimy zieloną masę, to po upieczeniu gofry tracą kolor i przyjmują żółtawo-złocisty kolor. Z tymi goframi jest inaczej, a to za sprawą dużej ilości szpinaku i mleka !
Pasujące zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie.

1. Ubic białkam aby zwiększyly swoja objetosc. 2. Dodać szpinak, żółtka, mąkę, proszek. Dolać mleko i zblendować. 3. Posmarować gofrownice olejem kokosowym. 4. Smażyć przez ok 6 minut ( w zależności od mocy gofrownicy). 5 sztuk (całość): 978,5kcal B:40,3g W:83,6g T:51,0gSkładniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy