OMLET ZE SZPARAGAMI I OSCYPKIEM

.Mogę śmiało powiedzieć, że kocham omlety! Kocham za ich delikatność, szybki czas przygotowania i uniwersalność oraz możliwość dodania różnorodnych składników. Doceniam też to, że gdy zjem takiego Pana Omleta, to jest on na tyle sycący, że w ciągu dnia aż do obiadu nic nie podjadam. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie. Wiosenne, zdrowe i pyszne

OMLET ZE SZPARAGAMI I OSCYPKIEM

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 1
Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 50 g szparagów
  • 15 g oscypka
  • 10 g groszku
  • 3 jajka
  • 5 g masla /oleju kokosowego

Sposób przygotowania

1

Gotuję szparagi we wrzącej wodzie przez 3 minuty ( nie obieram, dokładnie myję i ucinam zdrewniałe końcówki ok 3 cm)

2

Rozbełtuję jajka, wrzam na patelnie z rozgrzanym masłem masłem.

3

Dorzucam ser, szparagi i groszek. Przykrywam.

4

Smażę omleta na wolnym ogniu pod przykryciem ok 3-5 minut.

Makroskładniki

  • 390,1 Kalorie
  • 1,7g Węglowodany
  • 30,7g Tłuszcz
  • 25,7g Białko

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj