GOTOWANIE Z ANDRZEJEM POLANEM


W sobotę 15-tego czerwca zostałam zaproszona do Gliwic aby pomóc Andrzejowi Polanowi przygotować smaczny śląski posiłek dla klientów centrum handlowego. Kuchnia urządzona została w samym sercu centrum handlowego, tak aby każdy mógł podejść, zobaczyć, no i zjeść coś pożywnego.

Warunki kuchenne przypominały te polowe, ale to nie ważne, ważne, że udało się nakarmić wszystkich, którzy podchodzili do stanowiska.

Robiliśmy kluski śląskie, schab wędzony i młodą kapustę z morelami. Było pysznie!

Był też chłodnik (niestety nie zrobiłam zdjęcia), okoń przyrządzony w towarzystwie buraków i pyszna potrawka z pieczonymi ziemniaczkami, szparagami, oliwkami i bryndzą.

Nie zabrakło słodkości. Rwane ciasto z jagodami było na prawdę wybitne!

To była pyszna sobota!

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj