KOKOSANKI BIAŁKOWE

Jeden z pierwszych przepisów, który pojawił się na blogu dostał nowe życie, a właściwe nowe zdjęcie. Tym razem zdjęcie oddaje smakowitość, delikatność i lekkość małych kokosowych kuleczek. Smakują jak te z odpustu, a mają zdecydowanie lepszy skład.

Ostatnio naszła mnie ochota na coś kokosowego i narobiłam sporo za dużo kokosanek jak na nasze możliwości „przerobowe” dlatego też poleciał kurierem do sąsiadki z góry. Po chwili był feedback „To jest obłędne! Przepyszne!” . Z moich obliczeń czasowych wynika, że zostałe one zjedzone jeszcze będąc ciepłe ;p Bo przecież kto im się oprze?

KOKOSANKI BIAŁKOWE

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 20
Czas przygotowania: 20 min

Składniki

  • 6 białej jaj
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 32 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady (*lub mąki ryżowej)
  • 30 ml (2 łyżeczki) miodu (*lub ksylitolu)
  • *wersje alternatywne wykluczające czynniki alergiczne

Sposób przygotowania

1

Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.

2

Dodajemy miód , kokos i odżywkę białkową.

3

Lepimy kulki, które delikatnie zgniatamy nadając kształt kokosance.

4

Masę umieszczamy na macie sylikonowej lub papierze do pieczenia.

5

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 min.

6

Po wyciągnięciu musimy chwilkę odczekać. Gdy kokosanki nie będą parzyły można się zajadać. Smacznego

Makroskładniki

  • 86,34 Kalorie
  • 3,5g Węglowodany
  • 6,71g Tłuszcz
  • 4,22g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (20 dużych kokosanek) : 1726,8kcal B: 84,4 g T: 134,2 g W: 70,1 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj