DOMOWY MAJONEZ KOPERKOWY (BG)

Szybki, pyszny, domowy, kremowy i bez konserwantów, którymi napakowane są sklepowe majonezy. Dodatkową zaletą jest to, że nie trzeba robić całego słoika (ja zawsze miałam problem ze zjedzeniem), a jedynie małą porcję.

Proporcje są podane na ok 800 ml majonezu, ale można spokojnie zrobić go z połowy składników. Ja swoim obdarowałam najbliższych, aby ich świąteczne jaja były jeszcze smaczniejsze.

DOMOWY MAJONEZ KOPERKOWY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: ok 800 ml
Czas przygotowania: 4 min

Składniki

  • 4 jajka
  • 500 ml oleju 
  • 1 łyżeczka musztardy łagodnej
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • dwa duże pęczki koperku

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki przekładam do wysokiego naczynia (u mnie to litrowy słoik).

2

Blenduję ręcznym blenderem na gładką masę przez 2-3 minuty.

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj