Muszę przyznać jedno, że te całe siedzenie w domu ( #stayhome ) zrobiło przynajmniej jedną dobrą rzecz- mam więcej czasu na eksperymentowanie w kuchni. I nie tylko ja, na blogu w ostatnim czasie zrobiło się tłoczno. Z moich obserwacji wynika, że najczęściej szukacie przepisów na pieczywo. Wielu z Was pewnie ucieszy się bo to kolejna pyszna i szybka prozycja, a do tego #zerowaste, bo możecie wykorzystać niezjedzone ziemniaki z obiadu 😉
Nie wiem jak Wy, ale ja teraz staram się omijać sklepy szerokim łukim, dlatego jakiś czas temu zakupiłam różne mieszanki Vegeta Natur od Vegety. Mają one bardzo fajny skład, a podkręcają smak, nawet najprostych potraw i sprawiają, że smakują one wiele lepiej. Zawsze trochę więcej warzyw, przypraw i ziół, a więc witamin – ich nigdy za mało!
Zapraszam Was do mojej kuchni i wspólnego gotowania. Oczywiście na dole jak zawsze macie przepis z dokładanymi proporcjami.
Ziołowe chlebki sprawdzą się idealnie jako przystawka, czy przekąska do domowego grilla 😉
Ja użyłam do swoich chlebków mieszkanki do ziemniaków z ziołami i pikantnej z chilli
Pochwalcie się Waszymi chlebkami publikując zdjęcia w mediach społecznościowych dodając #sokzycia #vegetanatur #inspirowanenatura😉
Ziemniaki obrać, ugotować i pognieść. Posiekać bazylię. Pokroić pomidory. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce. Wszystkie składaniki wymieszać ze sobą. Dodać mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną, wbić jajko. Dodać przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami. Całość dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Uformować małe płaskie chlebki. Posmarować odrobiną oliwy. Posypać na każdy chlebek odrobinę Vegeta Natur pikantna z chilli, kilka ziarek słonecznika i sezamu. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Chlebki studzić na kratce i zajadać się ze smakiem 😉 CHLEBKI ZIEMNIACZANE (BG)
Składniki
Sposób przygotowania
Brak komentarzy