ORZECHOWE BABECZKI Z 3 RODZAJÓW PŁATKÓW

Z miłości do babeczek stworzyłam kolejną ich odsłonę, tym razem w wersji orzechowej. Bez mąki, bez masła, bez cukru, zdrowe, pyszne i bardzo sycące, a do tego szybkie w przygotowaniu.

 

Składniki:

  • płatki quinoa                                             120 g
  • płatki jaglane                                             120 g
  • płatki owsiane  bezglutenowe                120 g
  • orzechy włoskie                                         250g
  • ksylitol                                                         2 łyżki
  • jaja                                                               3 szt
  • kakao                                                           1 łyżka
  • proszek do pieczenia bezglutenowy      1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Mieszam ze sobą płatki, ksylitol, kakao, żółtka jaj i posiekane orzechy (200g). Białka jaj ubijam na sztywną pianę i dodaję do mieszanki babeczkowej. Przekładam do sylikonowych form, dekoruję orzechami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 30 min. Cieszę się babeczkowym smakiem 😉

 

babeczki-z-platkow

 

Smacznego 😉

 

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 babeczka                         :            281,25  kcal      B:      9,32 g       T:     15,81 g      W:    23,00 g
całość (12 babeczek)        :          3307,90 kcal       B: 111,85 g        T:  189,80 g       W: 276,05 g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz