BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

 Składniki:
– czerwona fasola /240g/
– jajka /4szt/
– naturalne gorzkie kakao /50g/
– miód/ksylitol /4łyżki/
– soda oczyszczona/proszk do pieczenia /1łyżeczka/
– ciemna gorzka czekolada (80% kakao)  /50g/
– wiórki kokosowe /30g/

Przygotowanie: 
Fasolę odsączamy i blendujemy na jednolitą masę z resztą składników. Mieszankę przelewamy do sylikonowej formy ( lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia). Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i pieczemy 30min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Polewamy czekoladą ( rozpuszczoną w kąpieli wodnej, można dodać troszkę mleka, aby czekolada była bardziej płynna) i posypać wiórkami kokosowym (lub innymi dodatkami np. zmielonymi orzechami)
murzynek2

już teraz tylko kroimy na kawałeczki i podajemy

murzynek1
Smacznego!

 

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 kawałek (1/8 ciasta): 154,16 kcal   B: 7,29g     T: 8,37g    W:14,13g

całość ciasta:                  1233,55kcal  B: 58,34g  T: 67,03g  W:113,11g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.