RYŻOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY Z POSYPKĄ ORZECHOWĄ

„Kochanie mam ochotę na coś słodkiego, zrobisz coś? ”
i tak powstał… RYŻOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY Z POSYPKĄ ORZECHOWĄ
Prosty i szybki przepis na zdrowy budyń. Zawsze wychodzi- nie może się nie udać 😉

Składniki:

  • ryż basmati /2 szklanki /
  • mleko ryżowe /1,5 szklanki/*
  • kakao /2,5 łyżki/
  • ksylitol /3 łyżki /
  • cynamon/1 łyżeczka/
  • kardamon /pół łyżeczki/
  • orzechy

Przygotowanie:
Gotujemy ryż. Następnie przekładamy go do blendera i dodajemy pozostałe składniki. Dajemy blenderowy pracować. Przekładamy budyń do miseczki. Posypujemy orzechami.

budynryzowy1 budynryzowy2 kopia

* Jeśli chcemy aby budyń był aksamitny dajemy 2 szklanki mleka

SMACZNEGO

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 porcja                   :      290,97kcal    B: 5,35g       T: 4,11g     W: 55,58g
całość (6 porcji)    :     1745,85kcal   B: 32,15g      T: 24,71g  W: 333,48g

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

One thought on “RYŻOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY Z POSYPKĄ ORZECHOWĄ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.