DOMOWE LODY PISTACJOWE

Składniki:

  • śmietanka 24%  /500g/
  • jajka /3szt/
  • pistacje /50g/
  • ksylitol /40g/
  • woda /1łyżka/

Przygotowanie:

Będziemy potrzebować 3 miseczek:
-w pierwszej: ubijamy białka z połową ksyltolu,
-w drugiej: śmietankę,
-w trzeciej żółtka z wodą i drugą połową ksylitolu.

Delikatnie łączymy zawartość wszystkich misek. Pistacje obieramy, prażymy na suchej patelni i siekamy na małe kawałeczki, a następnie dodajemy do masy. Wszystko mieszamy. Przekładamy do pojemników (najlepiej plastikowych) i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.

 

SMACZNEGO

 

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 gałka                           :       154,16 kcal     B:    4,04g      T:    13,37 g    W:      6,11 g
całość (ok 12 gałek)    :         1850 kcal       B:    48,50 g    T:  160,46 g   W:   73,40 g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.