JAGLANE CIASTO Z CZEREŚNIAMI

Delikatne, kruche, pyszne i słodkie  ciasto czereśniowe powstało pod wpływem chwili z pozostałości po obiedzie. Woreczek kaszy jaglanej oraz szybki wgląd do lodówki. Po 30 minutach w kuchni stygło już aromatyczne ciasto.


Składniki:

  • kasza jaglana /100 g/
  • jajka /2 szt/
  • ksylitol /2 łyżki/
  • czereśnie /85 /g
  • jogurt naturalny /2 łyżki/ ( u mnie 2,5%)
  • proszek do pieczenia /1 łyżeczka/
  • olej kokosowy /0,5 łyżeczki/

Sposób przygotowania:

Gotujemy kaszę jaglaną. Następnie łączymy ją z pozostałymi składnikami i mieszamy.Do formy delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym przekładamy masę jaglaną do połowy formy, układamy czereśnie i przykrywamy je pozostałą kaszą z dodatkami. Na górze układamy resztę czereśni.  Wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na ok 2o min.

 

SMACZNEGO

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 porcja                           :              95,33 kcal       B:   4,08 g      T:    2,99 g       W:   14,13 g
całość (7 porcji)              :            667,36 kcal       B: 28,57 g      T:  20,97 g       W:  98,97 g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

One thought on “JAGLANE CIASTO Z CZEREŚNIAMI

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.