JOGURTOWE PANCAKES

Składniki:

  • 160 g płatków owsianych
  • 70g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 200g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przyrządzenia:

Płatki owsiane mielę na drobno. Dodaję pozostałe sypkie składniki: mąkę ryżową, cynamon i sól. W osobnej misce mieszam jogurt grecki z jajkami, a następnie łącze z suchymi składnikami i dokładnie mieszam. Naleśniki smażę na niewielkiej ilości oliwy w okręgach cukierniczych (bez nich też wychodzą pyszne, choć nie są tak równiutkie). Podaję z ulubionymi dodatkami

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:
*bez dodatków

1 naleśnik                    :    156,48 kcal      B: 6,27 g     T: 5,48 g      W:  18,98 g
całość (8 naleśników)    :     1251,90 kcal   B: 50,2 g     T: 43,9 g     W: 151,90 g

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz