KOKOSANKI BIAŁKOWE

Składniki:

  • białko jaja /3szt/
  • wiórki kokosowe /90g/
  • odżywka białkowa lub mąka ryżowa /32g-miarka/
  • miód/ksylitol /1-2łyżki/
  • laska wanilii /1/2laski/

Przygotowanie:

Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy zgniecioną, rozdrobnioną wanilię, miód/ksylitol , kokos i odżywkę białkową. Masę umieszczamy na macie sylikonowej lub papierze do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 160-180 stopni) na 10-15 min. Po wyciągnięciu z piekarnika dajmy kokosanką troszkę odpocząć. Po chwili są gotowe do jedzenia

 

kokosanki

SMACZNEGO

 

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:
* w składzie odżywka białkowa waniliowa Superior

1 kokosanka                           :           51,45 kcal     B:      2,67 g    T:     2,31 g    W:      3,81 g
całość (ok 16 kokosanek)    :         823,26 kcal      B:    42,82 g    T:  37,02 g      W:   61,02 g

 

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz