LODY O SMAKU MASŁA ORZECHOWEGO

Składniki:

  • 330 ml śmietanki kremówki 30%
  • 4 jajka
  • 150g masło orzechowe
  • 35g (6 łyżek) ksylitolu
  • 6g kakao gorzkie ( 1,5 łyżeczki)
  • 30g orzechów arachidowych

Sposób przygotowania:

Ubijam w jednej miseczce śmietankę, w drugiej białka. Do ubitej śmietany dodaję roztrzepane żółtka i płynne masło orzechowe ( które wcześniej podgrzałam w rondelku). Na samym końcu dodaję ubite białka i wszystko delikatnie mieszam. Wsadzam na kilka godzin do lodówki. Lody podaję z posypką orzechową ( zmiażdżone orzeszki arachidowe)  😉



ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:
całość (4 porcje)                                 :     2431,50 kcal   B: 84,10 g     T: 206,10 g     W: 73,00 g

 

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz