CZOSNKOWY MAKARON ZE SZPINAKIEM

Uwielbiasz szpinak i makaron tak samo jak ja? Nie masz dużo czasu, aby przygotowywać wymyślne dania? To przepis idealny dla Ciebie. Wypróbuj go w tej wersji. Gwarantuje, że nie będziesz załował/a!

Składniki:

  • makaron razowy /80g/
  • ser feta półtłusty /50g/
  • szpinak /2garście/
  • czosnek /2ząbki/
  • olej rzepakowy /1łyżka/

 

Przygotowanie:

Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Obieramy czosnek, drobno go siekamy i lekko zgniatamy. Szpinak myjemy i kładziemy na rozgrzany olej. Od razu także dodajemy czosnek i całość przykrywamy pokrywką, aby szpinak nabrał aromatu. Gdy szpinak się skurczy dodajemy fetę i pozwalamy jej się scalić z naszym szpinakiem. Po kilku minutach ściągamy patelnie z ognia. Wykładamy makron, a na niego szpiank.

SMACZNEGO!

ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 porcja          :        330,2 kcal      B:     14,73 g    T:     12,35 g      W:     37,78 g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.