PUREE Z BROKUŁÓW I MARCHEWKI PODANE Z ŁOSOSIEM

Składniki:

  • brokuł /60g/
  • marchew /30g/
  • cebula /20g/
  • przyprawy: czosnek, sól, pieprz, papryka ostra
  • ser żółty piórko /40g/
  • łosoś / 120g/
  • płaki migadłowe /15g/
  • olej rzepakowy /20ml/

Przygotowanie:

Gotujemy brokuł, marchew i cebulę do miękkości. Odcedzamy.

1pueree

 

Warzywa wkładamy do blendera, dodajemy ser i przyprawy. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji musu.

2pueree
Na rozgrzanej, tłustej patelni smażymy łososia wcześniej natartego solem i pieprzem,
po kilka minut na każdej ze stron. Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Wykładamy mus na talerz,
na niego kładziemy łososia i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.

3pueree

Smacznego 😉


ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

1 porcja dania            :      466kcal        B: 43,25g      T: 26,66g      W:7,08g
1 porcja puree            :     186,25kcal   B: 19,44g      T: 9,05g        W:7,08g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.