KREM RAFAELLO Z FASOLI

Nie ma chyba osoby, która nie lubi oprószonej kokosem pralinki. Dzisiaj przedstawiam krem, który jest lekki, puszysty, delikatny i smakuje niemal tak samo ( albo i lepiej, dla mnie osobiście orginał jest za słodki).

 

Składniki:

  • biała fasola /1 puszka/
  • miód /3 łyżki/
  • wiórki kokosowe /1,5 szklanki/
  • mleko roślinne /0,5 szklanki/
  • migdały /50g /

Przygotowanie:

Fasole odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy miód, mleko i wiórki kokosowe i wszystko razem miksujemy, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.  Kroimy migdały na małe kawałeczki i dodajemy je do powstałej masy. Przekładamy krem do słoiczka i wstawiamy na ok 20 min do lodówki, aby zgęstniał.

 

SMACZNEGO!

*Z podanych składników wychodzą ok 2 słoiczki


ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW:

całość (ok 2 słoiczki)                    :   1606,21 kcal      B: 36,87g    T:114,59g    W:82,79g
100g kremu                                   :        280,8kcal      B: 6,45g       T:14,49g     W: 14,49g
1 porcja   (1/10 całości kremu)  :       160,62kcal      B: 3,68g      T:11,45g      W: 8,27g

 

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.