SORBET TRUSKAWKOWY

Tak samo jak ja tęsknisz za słońcem i klimatem lata?
Postanowiłam stworzyć sobie jego pyszną namiastkę 😉

Składniki:

  • woda / 2/3 szkolanki /
  • ksylitol /wg uznania/
  • truskawki /ok 5 szklanek

Przygotowanie:

Rozpuść ksylitol (lub inny słodzik) w wodzie i pozostaw do wystygnięcia ( ja wstawiłam do lodówki, aby się całkowicie schłodziła mieszanka). Oczyść truskawki i włóż do blendera. Gdy syrop się schłodzi łączymy go z truskawkami dokładnie mieszając. Przełóż puree truskawkowe do pojemnika i wstaw do zamrażalki na 3-4 godziny. Po tym czasie przemieszaj dokładnie wszystko i pozostaw do zmrożenia.


11143434_714955835280370_5537677379611292353_n
Smacznego!


*Truskawki podane z syropem z owoców leśnych

Share Button

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz