Na stolnicę przesiać mąkę, wsypać ksylitol i kakao- składniki wymieszać. Następnie wbić jajko, wlać jogurt i wyrobić na jednolite ciasto. Odłożyć na godzinę do lodówki. W tym czasie pokroić na kawałki orzechy włoskie i migdały. Ciasto rozwałkować i uformować ciasteczka ( mogą mieć tradycyjny kształt lub jaki tylko sobie wymyślicie), a następnie je udekorować bakaliami. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej silikonową matą ( lub papierem do pieczenia) i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Smacznego! Jedna średnia sztuka to 68,72 kcal (w: 6,66g, b:3,48g, t:2,82g)CIASTECZKA DLA MIKOŁAJA BEZ MASŁA
Składniki
Sposób przygotowania
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
CIASTECZKA DLA MIKOŁAJA BEZ MASŁA

1
2
3
4
5
6
Brak komentarzy